Ervaring Abrona

Abrona is een zorgorganisatie die volwassenen ondersteunt in hun verstandelijke beperking. Ze bieden langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning. Altijd met volledige aandacht voor de cliënt. Dit doen ze met elkaar én voor elkaar! Wij vertellen je graag meer over de oplossingen die we voor Abrona hebben gerealiseerd.

Scroll verder

De uitdaging

Werken in gehandicaptenzorg is niet alleen metaal zwaar, maar ook fysiek. Je krijgt te maken met cliënten die veel aandacht van je vragen, maar uiteraard ook alle aandacht verdienen. Waar Abrona tegenaan loopt is dat de begeleiders van de cliënten over onvoldoende basiskennis van zorghandelingen beschikken. Doordat de begeleiders niet de kennis hebben zoals verwacht, ervaren zij hun werk nog zwaarder. Deze kennis doen ze op via ergocoaches, maar helaas hebben de ergocoaches te weinig kennis en kunde op dit gebied. En nu?

De oplossing

Om ervoor te zorgen dat de ergocoaches over voldoende basiskennis gaan beschikken heeft Abrona bij ons aan de bel getrokken. Susan heeft dit vraagstuk met beide handen aangepakt en heeft met veel enthousiasme de ergocoachtraining gegeven. Ze heeft de kennis op een eenvoudige en praktische wijze overgebracht. Zo zijn de ergocoaches weer volledig up-to-date.


De opbrengst

De ergocoaches beschikken nu over voldoende kennis waardoor ze in staat zijn fysiek veilig en gezond te werken. Ze ervaren minder belasting in hun rug en schouders. Dit resulteert in minder ziekteverzuim en meer werkplezier. Een echte win-win situatie dus! De uitkomst zijn simpele en pragmatische oplossingen die gemakkelijk te realiseren zijn, maar nog niet eerder geconstateerd zijn. Abrona is Adfysiek dankbaar voor deze inzichten en is klaar om als organisatie zelf ook de stap te maken het geven van ergocoachtrainingen aan het team.

“De manier waarop Susan lesgeeft verhoogt bij ons team het werkplezier! – Colinda Van Vulpen, fysiotherapeut en Arbo-functionaris van Abrona”

Kunnen wij jou helpen?

Wil je meer weten over ons, onze trainingen of ben je geïnteresseerd in persoonlijk advies? Mail of bel ons óf vul het contactformulier in.

Naar contact
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico