Wat doet Adfysiek?

Adfysiek is specialist in fysiek veilig werken in de zorg. Wij adviseren en geven trainingen om fysieke overbelasting te voorkomen. Want ja, werken in de zorg is fysiek belastend, maar hoeft niet fysiek overbelastend te zijn. Dit doen we door maatwerk te leveren: advies op maat en maatwerk trainingen. We kijken naar jouw vraagstuk en werken samen toe naar ons gezamenlijke doel: fysieke overbelasting voorkomen.

Scroll verder

Dit doen we door de methode ‘Raderwerk van Fysiek veilig werken’ toe te passen. Je leert jezelf te beoordelen. Je bekijkt of een handeling fysiek veilig is of wat er nodig is om deze fysiek veilig te maken.

Haptonomie vormt hierin de basis. Of het nu gaat om een individuele training ‘on the job’ of een teamtraining, samen met jou kijken we naar jouw persoonlijke knelpunten en deze zetten we om naar een behapbaar streven. Hierdoor ben jij door het toepassen van de methode ‘Raderwerk van Fysiek veilig werken’ binnen no time in staat om zelf te beoordelen of een handeling fysiek veilig is.

Bij ons zijn de lijntjes kort en is er veel ruimte voor eigen inbreng. Heb jij een bepaalde case die je graag wilt behandelen tijdens de training? Dan doen we dat! Wat je bij ons leert, pas je direct toe in de praktijk. Geen dagen theorie of bladzijdes vol lesstof, maar het gewoon doen!

Trainingen

Wij geven trainingen op locatie bij jouw zorgorganisatie. Hierbij bieden wij o.a. ergocoach-, team-, en basistrainingen aan. De trainingen zijn praktisch, gericht op de werksituatie, maar ook erg laagdrempelig en persoonlijk. Maar welke training is geschikt voor jou of jouw zorgmedewerkers? Zijn er vragen over fysiek veilig werken, fysiek veilig werken rondom één cliënt, over een specifieke transfertechniek, vragen over het juist gebruik van een hulpmiddel? Wij denken graag met je mee! Afhankelijk van jouw vraagstuk en doelstellingen bepalen we samen een geschikte training om fysieke overbelasting te voorkomen.

Bekijk hier het trainingsaanbod

Advies/Training 'on the job'

Een training voor meerdere zorgmedewerkers tegelijkertijd is niet altijd nodig. Heb jij fysieke klachten en wil je hierin begeleid worden? Heb jij vragen over hoe je fysiek veilig kunt werken bij die ene specifieke cliënt of wil het team gedurende een ochtend- of avond ADL individuele adviezen? Dan is dat perfect! Denk hierbij aan training ‘on the job’ met een maatwerk advies en een persoonlijke afspraak met één van onze medewerkers. We kijken tijdens de training ‘on the job’ mee op de werkvloer en werken we samen naar passende oplossingen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Instructievideo’s

De training is gevolgd, maar hoe zorg je ervoor dat de kennis paraat blijft? Daar helpen wij je graag mee! Naast het geven van trainingen en advies, bieden wij ook instructievideo’s aan. Met een instructievideo kan jij de geleerde handeling nog eens nakijken en zo houd jij je kennis up to date! Het toepassen van een bepaalde techniek was nog nooit zo eenvoudig!

E-learning

Goed voorbereid zijn voor een training? Hiervoor hebben wij de e-learning ‘Kennismaking met het Raderwerk van Fysiek veilig werken’ ontwikkeld. In deze e-learning wordt de methode uitgelegd waarna jij kan beoordelen of een uitgevoerde handeling fysiek veilig is.

Leer ons kennen!

Onze gespecialiseerde trainsters gaan aan de slag met jouw fysieke werkbelasting en hoe overbelasting te voorkomen is. Niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst. Want fysiek veilig werken zorgt voor minder ziekteverzuim én meer werkplezier!

Wie zijn wij?
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico