Haptonomie

Wat is voor jou en voor de cliënt de meerwaarde van haptonomisch werken tijdens het verlenen van de zorg?

Scroll verder

Haptonomie is de leer/wetenschap die zich onder andere bezighoudt met voelen en aanraken. Door te voelen dan wel te luisteren naar wat je lichaam je ‘te vertellen heeft’, voel je wat goed en niet goed voor je is. Hierdoor ga je grenzen stellen en leer je beter voor jezelf te zorgen. Haptonomie gaat dus over jezelf maar ook over het contact met de ander.

Con-tact betekent letterlijk ‘samen voelen’. Het aanraken is daarbij de meest pure en specifieke vorm van contact. Door het gevoelsmatige contact (door aandacht te hebben voor jezelf en de ander) stem je op elkaar af. Hierdoor wordt de cliënt op een respectvolle manier op zijn eigen bewegingsmogelijkheid aangesproken en ga je samen bewegen.

Tijdens de trainingen leer je hoe je de haptonomische benaderingswijze integreert in de transfer- en verzorgingshandelingen. Wil je meer weten? Neem contact met ons op via onderstaande button.

Schrijf je in!

Ben je enthousiast geworden over deze training of wil je meer weten over ons?

Neem dan contact met ons op!
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico