Ervaring ZorgAccent

ZorgAccent is een veelzijdige zorgorganisatie met wijkverpleging en woonzorglocaties. Ze werken in zelfsturende teams en bieden kwalitatief hoogwaardige én persoonlijke zorg. Wij vertellen je graag meer over de trainingen, instructievideo’s en E-Learning die we samen met het team van ZorgAccent hebben gerealiseerd voor de medewerkers van de woonzorglocaties.

Scroll verder

De uitdaging

ZorgAccent was op zoek naar een trainingsbureau om samen mee te werken aan de toekomst van morgen voor de medewerkers haar woonzorglocaties. Samen werken aan dezelfde missie: hoogwaardige en persoonlijke zorg voor nu en in de toekomst. Om dit te kunnen bereiken is duurzame inzetbaarheid van haar zorgmedewerkers een speerpunt in het beleid van ZorgAccent, waar Fysiek veilig en respectvol werken onderdeel van uitmaakt.

De aanpak

Adfysiek is sinds 2021 het trainingsbureau op het gebied van Fysiek veilig en respectvol werken voor de medewerkers van de woonzorg locaties binnen ZorgAccent. Ergocoaches, zorgmedewerkers en facilitaire medewerkers worden in kleine groepen getraind. Ook kunnen teams naar behoefte getraind worden in de til- en transfertechnieken waar zij nog beter in willen worden. De methode het ‘Raderwerk van Fysiek veilig werken’ vormt de basis van de trainingen. Ook hebben we gezamenlijk de e-learning ontwikkeld ter voorbereiding op de training en instructievideo’s zodat de medewerkers zichzelf verder blijven ontwikkelen. ZorgAccent heeft in Adfysiek een partner gevonden die de missie én visie van Zorgaccent uitdraagt in haar trainingen, waardoor de trainingen naadloos aansluiten bij ZorgAccent.

De opbrengst

Doordat de medewerkers in kleine groepen getraind worden, is er aandacht voor elke medewerker, waardoor deze kan groeien in fysiek veilig en respectvol werken. Hierdoor blijven ze duurzaam inzetbaar. Adfysiek is een echte sparringpartner op het gebied van Fysiek veilig en respectvol werken voor ZorgAccent en denkt mee met hun (nieuwe) vraagstukken.


“Bij Adfysiek gaat het niet om: wat heeft Adfysiek beschikbaar voor ZorgAccent? Maar het gaat om: wat heeft ZorgAccent nodig en hierop wordt ingespeeld door Adfysiek. – Angeliek Pijffers & Kirsten Aalders, ergotherapeuten van ZorgAccent”

Kunnen wij jou helpen?

Wil je meer weten over ons, onze trainingen of ben je geïnteresseerd in persoonlijk advies? Mail of bel ons óf vul het contactformulier in.

Naar contact
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico